before-after
before-after

Pacientul C.C. de sex masculin, în vârstă de 41 de ani, cu obezitate morbidă, s-a internat în luna mai a anului 2013, având recomandare de intervenție chirurgicală bariatrică prin metoda gastrectomie longitudinală (Gastric Sleeve).

Pacientul are înălțime de 163 cm, la o greutate de 196 kg, având un IMC calculat de 73,77 kg/m² și un exces ponderal de 133 kg. Are asociate următoarele comorbidități: apnee de somn de tip restrictiv, hipertensiune arterială gr. II, hiperlipidemie, tromboză venoasă profundă cu sindrom posttrombotic.

La 6 luni de la operație, pacientul a scăzut în greutate cu 55 kilograme ( 41,35% din excesul ponderal). Efectul asupra comorbidităților a fost spectaculos, pacientul renunțând atât la tratamentul antihipertensiv, cât și la tratamentul de protezare respiratorie.

Având în vedere statisticile mondiale după o intervenție bariatrică de tip Gastric Sleeve, care arată o pierdere aproximativă de 60% din excesul ponderal (EWL) la un an după intervenție, concluzionăm că rezultatul la 4 luni pentru pacientul C.C. este optim, cu ameliorarea comorbidităților și creșterea semnificativă a calității vieții.